Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Εντυπωσιακή πρόκριση του Δουβαλίδη στον ημιτελικό των 60 μέτρων με εμπόδια

Με εντυπωσιακό τρόπο, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ σε προκριματικό μεγάλης διοργάνωσης στα 60μ. εμπόδια (7ʼʼ65), ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στον ημιτελικό της Κυριακής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου του Σόποτ, ενώ θυμίζουμε ότι θα συμμετάσχει και στα απλά 60 μέτρα.


 «Είμαι ευχαριστημένος που πέρασα, ήταν γρήγορη κούρσα και καλή πίστα. Όμως στο ζέσταμα ένιωσα ενόχληση στον προσαγωγό και αυτό με αποσυντόνισε πάνω στην κούρσα. Θα το δω το απόγευμα με τον φυσιοθεραπευτή και ελπίζω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Όπως και να έχει τώρα αύριο έχω δύο κούρσες. Στον ημιτελικό πιστεύω ότι χρειάζομαι κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ 7.60 για να περάσω στον τελικό» τόνισε στο stivosnews.gr ο πρωταθλητής μας, που έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

O Δουβαλίδης θα τρέξει στην πρώτη ημιτελική σειρά των 60 μ. εμπ. και με 7ʼʼ60 φετινό έχει την πέμπτη επίδοση μαζί με τον Γερμανό Μπαλνουβέιτ. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε σειρά. Στη σειρά του Δουβαλίδη τρέχει και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Γάλλος Λαγκάρντ, που έχει διανύσει εφέτος την απόσταση σε 7ʼʼ45. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θα έχει δύσκολο έργο, καθώς η σειρά στην οποία θα τρέξει είναι σαφώς δυσκολότερη από την δεύτερη.

Αντίθετα δεν τα κατάφερε η Μαρία Γάτου, να περάσει στα ημιτελικά των 60 μέτρων αν και ήταν μέσα στις δυνατότητες. Η 25χρονη σπρίντερ ολοκλήρωσε με αξιοπρέπεια την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο κλειστού. Η αθλήτρια του Αντώνη Τζήκου τερμάτισε τέταρτη στην τρίτη προκριματική σειρά με 7.38 και κατέλαβε συνολικά την 27η θέση στον προκριματικό των 60 μέτρων. Η τελευταία θέση που έδωσε πρόκριση στον ημιτελικό έκλεισε στα 7.34.

«Κρατάω την πρώτη παρουσία μου σε μεγάλη διοργάνωση. Χαίρομαι που μετείχα σε αυτή, η πίστα ήταν πολύ καλή, πήγα σχετικά καλά στα πρώτα 50 μέτρα, αλλά μετά έπεσα και αυτό τελικά μου στοίχισε. Δυστυχώς μας κράτησαν πολύ και μας έκαναν πολλές παρατηρήσεις για τα χέρια κάτι που έκαναν και σε μένα. Κρίμα γιατί θα μπορούσα να περάσω», τόνισε η αθλήτρια του Αντώνη Τζήκου.

 Η Τζαμαϊκανή χρυσή ολυμπιονίκης Σάλι Αν Φρέισερ έκανε μια χαλαρή κούρσα και είδε το χρονόμετρο να σταματά στα 7.1, δείχνοντας πως δεν μπορεί να χάσει το χρυσό μετάλλιο και σε αυτή τη διοργάνωση.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:

Χάρις στην Ναντίν Μπρόερσεν, η Ολλανδία πήρε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Η 23χρονη που ήρθε στο Σόποτ με την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πένταθλο, με την επίδοσή της (4830 βαθμούς) να αποτελεί φυσικά ατομικό ρεκόρ της. Επικράτησε έτσι των φαβορί αφήνοντας πίσω της την Καναδή Μπράιαν Θέισεν Ιτον (ασημένιο μετάλλιο με 4768β.), την Ουκρανή Αλίνα Φοντόροβα (χάλκινο μετάλλιο με 4724β.) αλλά και την Τιμίνσκα από την Πολωνία που είχαν καλύτερες επιδόσεις, όπως και την Ουκρανή Χάνα Μελνιτσένκο, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013 στη Μόσχα.

Ο Αμερικανός Ράιαν Γουάτινγκ κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης με τον θρίαμβό του στη σφαίρα. Ο 28χρονος στην τέταρτη βολή του έστειλε τη σφαίρα στα 22,05 μ. και ουσιαστικά εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, όπως είχε κάνει άλλωστε και πριν δύο χρόνια στην Τουρκία. Δεύτερος, όπως και το 2012, με 21,79 μ. ήταν ο Γερμανός Ντέβιντ Στορλ, που δεν πτοήθηκε από το πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, ενώ ιστορία έγραψε ο χάλκινος Νεοζηλανδός Τομάς Γουάλς, που με 21,26 μ., σημείωσε την πρώτη σημαντική διάκριση της καριέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...