Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Λουίτζι Τζενάμο: «Ο Ατρόμητος διαθέτει κι άλλους παίκτες για την Εθνική»

Στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του Ατρόμητου αλλά και στη δική του σκληρή δουλειά απέδωσε ο Λουίτζι Τζενάμο την καθιέρωσή του στη βασική 11άδα της ομάδας του Περιστερίου. “Στα Κάγκελα” του Alpha 989, o έμπειρος τερματοφύλακας έπλεξε το εγκώμιο των συμπαικτών του, που συνθέτουν «την καλύτερη αμυντικά ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε από το ξεκίνημα της καριέρας του», όπως ο ίδιος ανέφερε.


«Πέρα από την εξαιρετική δουλειά που κάνει η τετράδα της άμυνας και οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, στο πρέσινγκ βοηθούν όλα τα παιδιά, διότι στον Ατρόμητο δεν υπάρχουν βεντέτες και όλοι δουλεύουμε για την πρόοδο της ομάδας. Ο κ. Σάντος μπορεί να ρίξει αν θέλει περισσότερες ματιές στον Ατρόμητο. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που αξίζει να κληθούν στην Εθνική πέρα από τον Δημήτρη (Παπαδόπουλο)», συμπλήρωσε ο Λουίτζι Τζενάμο.


Το περασμένο καλοκαίρι ο Τζενάμο υπέγραψε στην ομάδα του Περιστερίου και όλοι τον θεωρούσαν ως «ρεζέρβα» του Μιχάλη Σηφάκη. Στην πορεία όμως, ο 34χρονος τερματοφύλακας κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιώργου Παράσχου και πήρε τα γάντια του βασικού. «Είναι δύσκολο για έναν τερματοφύλακα να παραμένει σε καλή κατάσταση όταν δεν αγωνίζεται. Είχα όμως εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Προερχόμουν από γεμάτες σεζόν. Ειδικά στο Ισραήλ έκανα πάνω από 40 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Europa League. Συνέχισα να δουλεύω και περίμενα την ευκαιρία από τον προπονητή μου επειδή ήξερα ότι ο Ατρόμητος είχε μπροστά του πολλούς αγώνες και κάποια στιγμή θα χρειαζόταν να παίξω κι εγώ. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, τα κατάφερα. Είχα την απαραίτητη σταθερότητα και έτσι ενέπνευσα εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου», εξήγησε ο έμπειρος κίπερ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που συναντάει στο Περιστέρι όποιος έχει περάσει στο παρελθόν από το Αιγάλεω. «Είναι δύσκολη η αποδοχή και χάρηκα που οι οπαδοί φώναξαν το όνομά μου στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης», είπε χαρακτηριστικά.


Σχετικά με το πώς και αν επηρέασε την ομάδα η σύλληψη του Γιώργου Σπανού και η απόφαση προφυλάκισής του, ο Λουίτζι Tζενάμο δήλωσε ότι: «Τότε φοβηθήκαμε όλοι μήπως στραβώσει το ματς με την Ξάνθη. Αφού κερδίσαμε εκείνη την ημέρα, η αυτοπεποίθησή μας ανέβηκε αισθητά και περιμένουμε τώρα τα πλέι οφ για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Όλα θα εξαρτηθούν από τη φρεσκάδα που θα έχουμε εκείνη την περίοδο, διότι διαθέτουμε ποιοτικό ρόστερ, αλλά όχι τόσες πολλές επιλογές. Αν έχουμε διάρκεια και φρεσκάδα, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η κατάκτηση του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ».


Τέλος, για την άλωση του Αγρινίου, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου ανέφερε ότι: «Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξουν πέντε φορές και στις τέσσερις θα νικήσει ο Ολυμπιακός. Αλλά την Κυριακή κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Ο Παναιτωλικός, λοιπόν, είχε καλή απόδοση, αλλά εμείς λειτουργήσαμε σωστά στην άμυνα. Έκανα κι εγώ μερικές καλές αποκρούσεις και έπειτα, τα παιδιά στην επίθεση είχαν την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα και έτσι πήραμε μία μεγάλη νίκη. Εγώ χάρηκα πολύ που ο κόσμος και οι παράγοντες του Παναιτωλικού με υποδέχθηκαν ζεστά διότι έδειξαν ότι αναγνώρισαν όσα προσέφερα κι εγώ τη χρονιά της ανόδου».

Ακούστε εδώ αναλυτικά όλη τη συνέντευξη:http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=67297

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...