Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Με... την ψυχή στο στόμα, νίκησε ο Ολυμπιακός


Με... την ψυχή στο στόμα, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ουδέτερο "Γ. Μαυροθαλσσίτης" την Ηλιούπολη με 1-0 και προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη. Λυτρωτής για τους Πειραιώτες ο Μάρκο Πάντελιτς, ο ο οποίος είχε μπει αλλαγή στις αρχλες του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο πρώτο ημίχρονο, ναι μεν οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την υπεροχή και καλή -κατά διαστήματα- κυκλοφορία στο κέντρο, εντούτοις λίγες φορές πλησίασαν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Στην επανάληψη ώρα με την ώρα η πίεση των Πειραιωτών μεγάλωνε, ώσπου "χτύπησε" ο Πάντελιτς πάνω που η προοπτική της παράτασης ήταν πια πολύ κοντινή και τα... φαντάσματα του περσινού αποκλεισμού στις Σέρρες αιωρούνταν απειλητικά στην ατμόσφαιρα...

Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την απόδοσή του και πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση, απέναντι σε μια ομάδα που πάλεψε με όλες της δυνάμεις απέναντι στους πρωτοπόρους της Σουπερλίγκ.

Το φιλμ του αγώνα
6’ Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει τα πατήματά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αναπτύσσεται κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα σε αυτά τα πρώτα λεπτά και με σέντρες απειλεί την άμυνα των γηπεδούχων.

10’ Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ρόμενταλ, ο οποίος «έσπασε» την μπάλα αριστερά στον Ζαϊρί και αυτός με τη σειρά του έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Γ. Παπαδόπουλου. Η κεφαλιά του νεαρού μέσου του Ολυμπιακού έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μαράμα.

20’ Οι παίκτες του Βαλβέρδε έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, φτάνουν με σχετική ευκολία στο ύψος της περιοχής, όμως από ‘κεί και πέρα δυσκολεύονται να βροθμ ανοιχτούς διαδρόμους και να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία της Ηλιούπολης.

29’ Ο Γκαλίτσιος επιχείρησε να γεμίσει στην περιοχή από δεξιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα και ο Μάραμα στην προσπάθειά του να την μπλοκάρει, αν και τελικά τα κατάφερε, χτύπησε με την πλάτη στο δεξί δοκάρι της εστίας του. Μετά από ένα λεπτό σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά στο παιχνίδι. Greys Anatomy - 7x06Σε εξέλιξη ο εξ αναβολής αγώνας για τη δ΄φάση του Κυπέλλου. Ηλιούπολη - Ολυμπιακός 0-0

35΄ Πιέζει η Ηλιούπολη σε αυτά τα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Βαζάκα κέρδισε τρία συνεχόμενα κόρνερ. Στο τελευταίο, ο Δημήτρης έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, ο Στεφανίδης έκανε την προβολή και, αφού πρώτα απέκρουσε ο Νικοπολίδης, στην επαναφορά, ο Κάμπας έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Μοντεστό και κατέληξε πλάγιο άουτ.

41’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας επιχείρησε ένα μακρινό σουτ και ο Μαράμα απέκρουσε με υπερένταση την μπάλα. Ο Μητρόγλου που ακολουθούσε τη φάση, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή για να ανοίξει το σκορ.

52’ Στη θέση του Ζαϊρί περνάει ο Πάντελιτς, ο οποίος αποθεώνεται κατά την είσοδό του και ανταποδίδει το χειροκρότημα.

56': Καλή απόκρουση του Μάραμα σε κεφαλιά του Μήτρογλου από σέντρα του Ρόμενταλ.

63’ Καλή συνεργασία του Πάντελιτς με τον Μήτρογλου στην περιοχή της Ηλιούπολης, το σουτ του δεύτερου όμως ήταν «άτσαλο» και η μπάλα κατέληξε άουτ.

65΄:  Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μη δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα της Ηλιούπολης

74' Καλό σουτ του Χολέμπας, ο Μάραμα έδιωξε με υπερένταση την μπάλα κόρνερ.

83’ Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ο οποίος στα τελευταία πιέζει ασφυκτικά. Ο «Φέτφα» έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, στην καρδιά της άμυνας ο Ντουντού πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με τακουνάκι και να την στείλει στα δίχτυα.

87’ ΓΚΟΛ 0-1 ο Ολυμπιακός: Μετά από σέντρα του Γκαλίτσιου από δεξιά, ο Πάντελιτς πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά, λύτρωσε τον Ολυμπιακό!

ΣΚΟΡΕΡ
: 87΄ Πάντελιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενά).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75΄ Μάραμα - 61΄ Πάντελιτς
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μάραμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (69' Σικαλιάς), Κάμπας (77΄ Λεοντίου), Παραράς, Κρητικός (58' Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικολόπουλος, Δημήτρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Γκαλίτσιος, Ζαϊρί (52' Πάντελιτς), Χολέμπας, Μήτρογλου, Ρόμενταλ (73΄ Φετφατζίδης), Νέμεθ, Ουρτάδο (60' Ντουντού), Γιάννης Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης. PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...