Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η ανέγερση νέου γηπέδου «ενώνει» τους μέτοχους της ΠΑΕ ΑΕΚ

Σταύρος Αδαμίδης
Απόλυτα εφικτή είναι η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης σε εκπροσώπους του Τύπου. «Είναι ένα σχέδιο απολύτως εφικτό στην υλοποίησή του. Το έχουμε καταθέσει στον Δήμο, τον έχουμε ενημερώσει σχετικά και έχω δεσμευθεί πως στα έργα για την κατασκευή του γηπέδου θα προσληφθούν εργάτες από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που θα καλυφθούν από κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Αδαμίδης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης.

Όσο για τη χρηματοδότηση, υπογράμμισε πως στόχος είναι το κεφάλαιο του γηπέδου (περίπου 100 εκ. ευρώ) να καλυφθεί κατά 60% από χορηγούς και τράπεζες, ενώ το υπόλοιπο 40% από επενδυτές. Στο τελευταίο σκέλος, εκτός του Πέτρου Παππά, που ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι θέλει να εμπλακεί με το θέμα του γηπέδου, υπάρχουν κι άλλοι (πρώην) μέτοχοι της ΑΕΚ που όχι απλά είναι διατεθειμένοι, αλλά επιδιώκουν κιόλας, να καλύψουν μεγάλο μέρος του 40% που απομένει! Στην περίπτωση η Πολιτεία δώσει αρνητική απάντηση για τη Φιλαδέλφεια, υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις, κοντά στην περιοχή.

«Θα μείνει ο Σκόκο»

Στα αγωνιστικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την παραμονή του Σκόκο, δεσμεύτηκε για τον Τζιμπούρ, ενώ άφησε τα πάντα ανοιχτά για τους Μπλάνκο, Σάχα. «Θέλουμε να τελειώνει μέσα στο μήνα το θέμα. Τα έχουμε βρει σε όλα για τα ετήσια χρήματα που θα λαμβάνει και η διαφορά είναι στο θέμα των μπόνους. Θεωρούμε ότι θα τα βρούμε και ελπίζουμε το θέμα να τελειώσει μέσα στο μήνα. Ξέρουμε ότι έχουμε αργήσει αλλά είναι ένα θέμα που πιστεύω πως θα κλείσει θετικά. Θα τα βρούμε γιατί και ο ίδιος ο Νάτσο θέλει πολύ να μείνει στην ΑΕΚ.

Για τον Τζιμπούρ, είναι καθαρά τυπικό θέμα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Θα υπογράψει, έχουμε συμφωνήσει. Όσο για τον Μπλάνκο, έχουμε κάνει την τελική μας πρόταση. Θεωρούμε ότι θα κάνουμε ένα ακόμα ραντεβού και θα δούμε τι θα βγει από αυτό. Πάντως εμείς την έχουμε κάνει την τελική πρότασή μας». Αναφορικά με τον Σάχα, έγινε γνωστό πως η ΠΑΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν που υπάρχει το προσεχές καλοκαίρι και περιμένουν και την εισήγηση του τεχνικού τιμ.

Empire και διαχειριστικός


Τέλος, στο θέμα της Empire Α.Ε. που καίει την ομάδα, έγινε γνωστό πως είναι πιθανή ακόμα η πτώχευση αν η Puma International (όπως λέγεται πλέον φεύγοντας από την διαχείριση και ουσιαστικά κυριότητα εντός των συνόρων από τον Γλου), αρνηθεί τον διακανονισμό. Αυτός αφορά περίπου 1 εκ. ευρώ από τα 7 συνολικά που οφείλει η ΠΑΕ, σε ρευστό και αθλητικό υλικό.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται και τα οριστικά αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ. «Τέλη του μήνα θα έχουμε τα αποτελέσματα που σίγουρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από πολύ κόσμο. Αυτό που θα βγάλουμε προς τα έξω θα είναι κατανοητό σε όλο τον κόσμο και θα έχει στόχο στο να μάθει ο καθένας, με απλά πράγματα, τι έχει συμβεί στην ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε σχετικά με το θέμα, ο Αδαμίδης.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...