Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αψογη λειτουργία ζητά ο Κούπερ μέσα στη «Μπάι Αρίνα»

Αψογη λειτουργία πρέπει να έχει ο Αρης στο ματς της Πέμπτης με την Μπάγερ Λεβερκούζεν προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα στο «Μπάι Αρίνα» για το Europa League σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Μιχάλης Σηφάκης, από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι τέτοιου είδους αγώνες, προσφέρουν επιπλέον κίνητρα στους παίκτες.

«Γνωρίζουμε καλά την κρισιμότητα και τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Πρέπει να παρουσιαστούμε σχεδόν τέλειοι με όλη την έννοια της λέξης. Να λειτουργήσουμε δηλαδή άψογα στις γραμμές και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε προσήλωση, συγκέντρωση και να παίξουμε το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο. Είμαστε αισιόδοξοι, πάντα θα έχουμε φιλοδοξίες και τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτό θα είναι το κατάλληλο εργαλείο για να πάρουμε το αποτέλεσμα» είπε αρχικά.

Σε ερώτηση σχετική με τις αλλαγές που θα έχει η Λεβερκούζεν στην 11αδα της, απάντησε:

«Και στο Χαριλάου είχε αλλαγές στην ενδεκάδα της. Μιλάμε όμως για πληρέστατες ομάδες που έχουν την πολυτέλεια των πολλών αλλαγών και ο προπονητής γνωρίζει με ποιους ποδοσφαιριστές μπορεί να δουλέψει ανάλογα με την διοργάνωση. Οι 2-3 αλλαγές δεν αλλάζουν δηλαδή κάτι στον τρόπο παιχνιδιού τους. Δεν έχει σημασία για μένα. Τώρα αν θα μας διευκολύνει ή αν θα γίνει δυσκολότερο το έργο, θα φανεί. Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε με τον καλύτερο αντίπαλο. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε προσοχή και στα 90 λεπτά».

Ο Κούπερ ρωτήθηκε και για τις απόψεις που κατέθεσε ο Χάινκες σχετικά με τις αμυντικές ικανότητες του Αρη:

«Είναι λογικό ο αντίπαλος προπονητής να βλέπει την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας, γιατί τον ενδιαφέρει πώς θα διασπάσει την άμυνά μας. Κι εμείς όμως έχουμε επιθετικές αρετές κι εμείς θα ασχοληθούμε με το τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε απειλητικοί. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κανέναν. Ο αντίπαλος είναι λογικό να σκέφτεται πώς θα μας βάλει γκολ κι εμείς το αντίστοιχο. Απλά, επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να αγγίξουμε την τελειότητα».

Ο Αργεντινός τεχνικός ρωτήθηκε και για τις εντυπώσεις του έπειτα από την συμπλήρωση ενός έτους στην τεχνική ηγεσία του Αρη.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επέλεξα να έρθω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κι αυτό έχω στο μυαλό μου. Τα πράγματα έχουν πάει αρκετά καλά κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο καιρός πέρασε γρήγορα» είπε.

Σηφάκης: «Σου δίνουν κίνητρο αυτά τα ματς»

Ο Μιχάλης Σηφάκης υποστήριξε ότι ο Αρης έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Αυτό που έχουμε δείξει σαν ομάδα είναι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε καλές ομάδες και σε μεγάλα παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι, ξέρουμε τον αντίπαλο και ανυπομονούμε ξεκινήσει το παιχνίδι» είπε  αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε για τον πρώτο αγώνα και το γεγονός ότι η Λεβερκούζεν δεν έκανε ευκαιρίες, απάντησε:

«Και η Ατλέτικο είχε κάνει 1-2 ευκαιρίες κι αυτό δείχνει ότι ανταποκρίθηκε αμυντικά η ομάδα. Ηταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε. Οσοι αγωνιστούν θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν είναι όμως μόνο η άμυνα, πρέπει να βγάλουμε αντεπιθέσεις και να κάνουμε αυτό που κάνουμε και στο Χαριλάου.

» Αυτά τα παιχνίδια σου δίνουν κίνητρο. Για μας είναι μεγάλη ευχαρίστηση όταν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Για μας αύριο θα είναι μια όμορφη στιγμή για την καριέρα μας και ελπίζω να την χαρούμε και να την ευχαριστηθούμε με ένα καλό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το αν κρίνει την πρόκριση ο αγώνας, απάντησε:

«Όλες οι ομάδες είναι κοντά. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας κρατήσει μέσα στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Κανείς δεν περίμενε ότι θα ήμασταν στην δεύτερη θέση, αλλά εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...