Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Λαβιλενί έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπούμπκα με 6,16μ. (vid)

Ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί πέτυχε στο Ντόνεντσκ, στο μίτινγκ που διοργάνωσε ο Σεργκέι Μπούμπκα, σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ στο επι κοντώ, με άλμα στα 6.16 μέτρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του θρυλικού Ουκρανού με 6.15μ! 


Ο Λαβιλενί έκανε πράξη, αυτό που αρκετοί προσπάθησαν τα τελευταία 20 χρόνια, όμως, κανείς δεν κατάφερε. Ο Γάλλος με ατομικό και εθνικό ρεκόρ 6,08 μ., έκανε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην πόλη που το 1993 επιτεύχθηκε το συγκεκριμένο ρεκόρ, στο ίδιο στάδιο, όπου και η Γελένα Ισινμπάγεβα βελτίωσε στο παρελθόν το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών.


Και το κυριότερο; Μπροστά στα μάτια του Σεργκέι Μπούμπκα!

Στο μεταξύ ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους άλτες του επί κοντώ, που συμμετείχαν στο μίτινγκ επί κοντώ στο Ντόνετσκ. Οι δύο πρωταθλητές μας πραγματοποίησαν έναν ακόμη δυνατό αγώνα, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ, όμως, αμφότεροι δεν πήγαν όσο ψηλά θα ήθελαν.

Ο Φιλιππίδης μέχρι τα 5,66 μ. (5,31 μ., 5,46 μ., 5,56 μ.) δεν έχασε καμία προσπάθεια, όχι όμως και στα 5,76 μ., ύψος το οποίο δεν μπόρεσε να υπερβεί.

Στα 4,42 μ. Ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Κυριακοπούλου, που στη συνέχεια δεν μπόρεσει να υπερβεί τα 4,52 μέτρα. Παρόλα αυτά Οι δύο αθλητές είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πρωταγωνιστές στα αγωνίσματα τους, στο Σόποτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...