Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα, με νέα νίκη (2-1) επί της Μάντσεστερ Σίτι

Στα προημιτελικά του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε η Μπαρτσελόνα. Με δεύτερη νίκη (2-1) επί της Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο προκρίθηκε για μια ακόμη φορά σε αυτή τη φάση της σπουδαίας διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς στο Μάντσεστερ, η Μπάρτσα είχε επικρατήσει με σκορ 2-0.


Τώρα, στο «Καμπ Νου», ήρθε η νέα επιτυχία, σε ένα παιχνίδι με αμείωτο ρυθμό, γκολ και δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά και σοβαρά λάθη από τον γάλλο διαιτητή Λανουά. Ο ρέφερι αρνήθηκε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ζαμπαλέτα.

Η Μπαρτσελόνα, πάντως, έχοντας σε καλή κατάσταση τον Νεϊμάρ και τον Μέσι ξανά να βάζει γκολ, έδειξε ανώτερη. Η Μάντσεστερ Σίτι μόνο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κυνήγησε σοβαρά το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο 7' ο Μέσι ανατράπηκε από τον Λέσκοτ, χωρίς να καταλογιστεί το πέναλτι.

Σουτ του Νασρί στο 41' έδιωξε ωραία ο Βαλντές, ενώ στο 44' ο Νεϊμάρ κινήθηκε από το πλάγια, έπιασε το σουτ και απέκρουσε σχεδόν επί της γραμμής ο Φερναντίνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μέσι είχε σουτ στο δοκάρι στο 51', ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (52'), ο Τζέκο έπιασε θαυμάσια κεφαλιά και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βαλντές σε κόρνερ. Σουτ του Ζαμπελέτα στο 55' έστειλε τη μπάλλα άουτ και στο 67' έγινε το 1-0: ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε όχι καλή εκτίμηση της φάσης από τον Λέσκοτ και σημείωσε το γκολ που έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Στο 76' ο Πικέ έκανε πέναλτι στον Τζέκο που δεν καταλογίστηκε και στο 89' με σουτ από κοντά ο Κομπανί σημείωσε το 1-1. Στις καθυστερήσεις, ο Ντάνι Αλβες αξιοποίησε ασίστ του Ινιέστα για το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Λανουά (Γαλλία).

Κόκκινη: Ζαμπαλέτα (στο 78' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για διαμαρτυρία).

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Πικέ, Μασκεράνο, Ντάνι Αλβες, Φάμπρεγκας, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ(79' Σάντσες), Μπουσκέτς, Ζόρντι Αλμπα.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Νασρί(74' Νάβας), Σίλβα(72' Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγκουέρο(46' Τζέκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...