Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο Παναθηναικός παρουσίασε την αντρική ομάδα... μπέιζμπολ!

Άπαντες στην ομάδα, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κατακτήσουν το double στην Ελλάδα στην πρώτη τους κιόλας χρονιά στο πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το τμήμα μπέιζμπολ με όλους τους παρευρισκόμενους να εύχονται πολλούς τίτλους.

Άπαντες στην ομάδα, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κατακτήσουν το double στην Ελλάδα στην πρώτη τους κι’ όλας χρονιά στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο έφορος του τμήματος, Νίκος Δεπούτης, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία για το άθλημα την παρουσία του Παναθηναϊκού καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά από ένα αγώνισμα της γειτονιάς, πλέον όλες οι ομάδες θέλουν να είναι ανταγωνιστικές κόντρα στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας.

«Όπως γνωρίζετε έχετε έρθει σε έναν πολύ μεγάλο Σύλλογο, οι ευθύνες είναι πολύ πιο μεγάλες από αυτές που ήταν μέχρι σήμερα. Στόχος είναι το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Πιστεύω στην αξία σας και νομίζω ότι θα καταφέρουμε και τα δυο. Αύριο στο γήπεδο θα έρθει και ο πρόεδρος Ηλίας Μιχαλαριάς που βρίσκεται εκτός Αθηνών για ανειλημμένη υποχρέωση και που έχει στηρίξει πολύ την προσπάθεια αυτή. Οι περισσότεροι από εσάς είστε ήδη Παναθηναϊκοί και ξέρω πως σε κάθε αγώνα θα τα δίνουμε όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας Τομ Μαζαράκης, ο οποίος μίλησε στους παίκτες του, τονίζοντάς τους: «Είμαστε μέρος μιας ιστορικής ομάδας ενός ιστορικού Συλλόγου και έχουμε μεγάλη ευθύνη. Κουβαλάμε στην πλάτη μιας ιστορία πολύ βαριά και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το Κύπελλο αλλά αυτό πρώτα θα πρέπει να το αποδείξουμε στο Κύπελλο».

Μετά την αρχική του ομιλία στην ομάδα, είπε κάποια πράγματα για το άθλημα, ώστε να αρχίζει ο κόσμος να το μαθαίνει για τα καλά...: «Το μπέιζμπολ είναι ένα άθλημα που πάρα πολλοί λένε ότι δύσκολα το καταλαβαίνουν είναι όντως έτσι αν δεν έχεις καμία επαφή. Άπαξ και το παρακολουθήσει κάποιος, πολύ γρήγορα θα μάθει και θα το αγαπήσει κιόλας. Είναι ένα άθλημα που προσφέρεται για όλους, δεν υπάρχουν προδιαγραφές. Όλοι μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα, προσφέρεται για όλους και παίζεται σε όλο τον κόσμο.

Παίζεται με εννέα παίκτες και στην επίθεση και στην άμυνα. Η ομάδα στην επίθεση χτυπάει με το ρόπαλο και προσπαθεί να τρέξει γύρω γύρω από τις βάσεις για να σκοράρει πόντους. Οι αμυντικοί προσπαθούν να αναχαιτίσουν την επιτιθέμενη ομάδα πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη σειρά της. Εναλλάξ η ομάδα προσπαθεί όταν ξεκινήσει (πάντα ξεκινά ο φιλοξενούμενος στο ρόπαλο) εάν έχει τρεις αποτυχίες αλλάζουνε και η επιτιθεμένη ομάδα αμύνεται και η ομάδα που αμυνόταν ξεκινά επίθεση. Εναλλάξ εννέα φορές, η κάθε ομάδα έχει εννέα φορές στην επίθεση και εννέα στην άμυνα. Όποιος έχει τους περισσότερους πόντους στο τέλος των εννέα γύρων είναι νικητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας δεν υπάρχει ισοπαλία στο μπέιζμπολ, πάνε σε δέκατο, ενδέκατο ή δωδέκατο μέχρι να υπάρξει νικητής! Πριν δυο χρόνια είχαν παίξει 27 γύρους στην Αμερική σε επαγγελματικό ματς! Κανείς δεν εγκαταλείπει! Ελπίζουμε εμείς να μην έχουμε τέτοιο συμβάν αλλά όλα είναι πιθανά».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Χατζηκυριάκος, τόνισε: Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πρωτοβουλία να αναδείξει το άθλημα του μπέιζμπολ στην Ελλάδα και εμείς θα τον τιμήσουμε με το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα με τη βοήθεια του κόουτς και των συμπαικτών μου» ενώ σχετικά με το τι θέλει να πει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που αναμένεται να τους στηρίξουν: «Να έρθουν να μας δουν είμαι σίγουρος πως θα τους αρέσει πάρα πολύ το άθλημα. Και εμείς θα τους αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να φοράμε τη φανέλα και θα νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...