Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Στα δύο χωρίστηκε η 9η αγωνιστική λόγω.... κάλπης

Olympiakos le Pirée - Bordeaux: 0-1Image by RG1033 via FlickrΣτα δύο χωρίστηκε η 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα λόγω.... κάλπης και οι Ελληνες καλούνται να επιλέξουν (εκτός των άλλων) σε πια από τις δύο αγωνιστικές μέρες (Σάββατο ή Δευτέρα) θα τιμήσουν περισσότερο τα ελληνικά γήπεδα.

Τέσσερα σπουδαία ματς το Σάββατο (6/11) με την αυλαία να γίνεται στην Τρίπολη, όπου ο τοπικός Αστέρας υποδέχεται τον Πανσερραϊκό ενώ την ίδια ώρα η ουραγός Σκόντα Ξάνθη θα φιλοξενήσει στα Πηγάδια τον "Γηραιό".

Λίγη ώρα μετά, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στο κατάμεστο Καραϊσκάκη περιμένει τον "ανεβασμένο" από την επιτυχία με την ΑΕΚ, Πανιώνιο. Παράλληλα στον Βόλο, ο συνωνόματος Ολυμπιακός την ίδια ώρα περιμένει την Κέρκυρα σ' ένα ντέρμπι από τις περσινές τους "μονομαχίες" για την Β' Εθνική.

Την Κυριακή δεν έχουμε... ματσάκια αλλά ψήφους, κάλπες και "Καλλικράτη". Ποδόσφαιρο μέρος δεύτερο, την Δευτέρα με το ξεκίνημα της εβδομάδας να έχει "πλούσιο" μενού.

Αρης-Λάρισα και Καβάλα ΠΑΟΚ για αρχή ενώ λίγο πιο αργά ΑΕΚ-Εργοτέλης σε ΟΑΚΑ και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός στο Περιστέρι σε παιχνίδια αμφίρροπα που θα κρίνουν πολλά στην βαθμολογία.

Η 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης–Πανσερραϊκός 17:15, Novasports 2

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Αρετόπουλος Α. (Τρικάλων)

Αν είχε κερδίσει και στην έδρα του σίγουρα θα ήταν ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο εξαιρετικός Αστέρας Τρίπολης έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας (μαζί με την ΑΕΚ) και να μην έχει κερδίσει στην Τρίπολη μπροστά στο κοινό του. Για τον λόγο αυτό άπαντες θεωρούν πως έφτασε η ώρα να το πετύχουν αυτό οι παίκτες του Βλάχου, ο οποίος ωστόσο ζήτησε υπομονή στέλνοντας το μήνυμα: "Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα, αν δε θέλουμε να έχουμε δυσάρεστο απόγευμα" ήταν τα λόγια του τεχνικού των Αρκάδων. Αγωνιστικά, ο Ελληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ρούμπιλ, Ιβάνοφ, Ριμκεβίτσιους, Αργυρόπουλο, Λαμπρόπουλο και Μπαρτολίνι.

Η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Καβάλας άλλαξε άρδην το κλίμα στις τάξεις του Πανσερραϊκού μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Τα "κόκκινα λιοντάρια" ταξιδεύουν για μια δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας την εξαιρετική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Ο τεχνικός των Σερραίων, Ντράγκαν Κοκότοβιτς αναφερόμενος στο ματς με την ομάδα της Αρκαδίας, τόνισε πως πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του λέγοντας: "Πάντα πιστεύω στους παίκτες μου που σ’ όλα τα παιχνίδια. Δείχνουν χαρακτήρα και αποδεικνύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι δεν υπάρχει αντίπαλος που να μην μπορούμε να τον κερδίσουμε. Παρά τις απουσίες (Παπάζογλου, Τάντιτς, Αμπουμπακάρι, Ντιόγο) λόγω τραυματισμών, είμαι αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα" υποστήριξε ο τεχνικός της μακεδονικής ομάδας.

Ξάνθη–Ηρακλής 17:15, ΝΕΤ

Γήπεδο: Α.Κ. Σκόντα Ξάνθης

Διαιτητής: Μάνταλος Σ. (Αθηνών)

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ήττα εντός έδρας από τον Ολυμπιακό, η Σκόντα Ξάνθη επιστρέφει στην έδρα της σ' έναν πολύ κρίσιμο και καθοριστικό για την πορεία της αγώνα με τον Ηρακλή. Οι Ακρίτες που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας σ' ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα των τελευταίων ετών, καλούνται να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα αν θέλουν να βλέπουν με ελπίδες την συνέχεια. Ο τεχνικός της ομάδας που θα κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα ζήτησε από τους παίκτες του να επιδείξουν κυρίως ψυχή και πάθος στο ματς, στοιχεία που δεν είχε διακρίνει σε ύψιστο βαθμό μέχρι σήμερα. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπεκαμέγκα, Σταθάκης, Βρονταράς, Μάνταλος, Κομεσίδης ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Φλίσκας και Μπόατενγκ.

Παρόλο που είναι αήττητος εκτός έδρας ο "Γηραιός" δεν έχει καταφέρει από την άλλη να φύγει νικητής στις τρεις προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι τώρα, μακριά από το Καυτανζόγλειο. "Θα πρέπει να δώσουμε ακόμη περισσότερο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά αλλά χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω στο μεσοεπιθετικό μας κομμάτι. Κάτι που θα το ψάξουμε" ήταν η ατάκα του Μαρίνου Ουζουνίδη που ζήτησε από τους παίκτες του να ανταποκριθούν στην πίεση αλλά και το πάθος που θα επιδείξουν οι αντίπαλοι, λόγω της αναγκαιότητας να ανακάμψουν βαθμολογικά.

Ολυμπιακός Βόλου–Κέρκυρα 19:30, Novasports 1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Παμπορίδης Β. (Κιλκίς)

Τρείς σερί ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς με πολύ καλές εμφανίσεις ίσως αδικούν την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος από το ξεκίνημα της Σούπερ Λίγκα έχει δείξει ένα αγωνιστικό πρόσωπο ιδιαίτερα αξιοπρόσεχτο. Ο "ισχυρός άνδρας" της βολιώτικης ομάδας θέλοντας να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον αγωνιστικό ζήλο των ποδοσφαιριστών του Τσιώλη, βρέθηκε στην προτελευταία προπόνηση και έστειλε μήνυμα νέας αρχής για μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή: "Με την μπάλα που παίζουμε, θα μπορούσαμε να είμαστε στην 5η θέση κι όμως είμαστε 10οι και δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Γι' αυτό και πρέπει στη συνέχεια να πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται" τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος. Αγωνιστικά, ο Τσιώλης θα έχει στην διάθεσή του και τον Ούμπιντες.

Στην έκτη θέση της βαθμολογίας έπεσε η Κέρκυρα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι "Φαίακες" ταξιδεύουν σε μια πόλη που τις προηγούμενες φορές που επισκέφτηκε έφυγε με γεμάτες τις αποσκευές. Συγκεκριμένα, στις τρεις χρονιές που συναντήθηκαν στον Βόλο, οι δύο ομάδες, ο σύλλογος της Κέρκυρας μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία. Αυτό το γεγονός (προϊστορία) θέλουν να εκμεταλλευθεί και το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ που ωστόσο θα έχει απουσίες. Συγκεκριμένα, θα απουσιάσουν οι Ηλίας Ιωάννου και Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Γκουστάβο και Μακρυδημήτρης.

Ολυμπιακός–Πανιώνιος 19:30, ΝΕΤ

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Κωνσταντινέας Π. (Μεσσηνίας)

Η ήττα από τον Παναθηναϊκο στο ντέρμπι δεν άλλαξε και τίποτα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" πλέον απλά νιώθουν την ανάσα του "τριφυλλιού" έχοντας τον έναν βαθμό διαφορά. Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στο Καραϊσκάκη που αναμένεται και πάλι να είναι κατάμεστο για το ματς με τον Πανιώνιο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που είδε μεσοβδόμαδα τις "ρεζέρβες" του να μην αρπάζουν την ευκαιρία στο ματς Κυπελλου με την Ηλιούπολη, είδε τον Πάντελιτς να σκοράρει και πάλι, να χαρίζει την πρόκριση και έτσι να "χτυπάει" την πόρτα της ενδεκάδας. Μοναδικός "πονοκέφαλος" για τον Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού, η μεσαία γραμμή μετά τις απουσίες του τραυματία Ιμπαγάσα και άρρωστου Ντουντού που έμειναν μαζί με τους Μήτρογλου και Ζαϊρί εκτός αποστολής.

Αλλαγή εικόνας, αλλαγή νοοτροπίας αλλαγή συναισθημάτων μετά από μια μεγάλη νίκη του Πανιωνίου. Οι "κυανέρυθροι" μετά την σπουδαία από κάθε άποψη νίκη επί της ΑΕΚ στην Νέα Σμύρνη καλούνται να αποδείξουν ότι με τον Ακη Μάντζιο στον πάγκο μπορούν να πορευθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει "χημεία" μεταξύ του παλαίμαχου άσου και νυν τεχνικού με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έδειξαν άλλη αγωνιστική συμπεριοφορά μετά την απομάκρυνση του Στόρε. "Εάν και πάλι δεν πιστέψουμε στους εαυτούς μας, δεν πρόκειται να έχουμε καμία τύχη. Μόνο με πίστη και συνεχή προσπάθεια κερδίζεις πράγματα σε τέτοιες αναμετρήσεις, όπου φυσιολογικά θα δεχθείς πίεση" τόνισε ο Αυστριακός γκολκίπερ, Γιούργκεν Μάχο.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Καβάλα–ΠΑΟΚ 17:15, Novasports 1

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής: Παππάς Α. (Αθηνών)

Στο παρελθόν ανήκει ήδη η ήττα από τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη εβδομάδα και τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές σκέφτονται και πάλι την επιστροφή στις επιτυχίες γνωρίζοντας ωστόσο πως έχουν να αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο αντίπαλο. Οι "Αργοναύτες" θα πρέπει να δώσουν τα πάντα κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ, κληθέντες να "σπάσουν" μια δυσμενή παράδοση που έχουν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, εντός έδρας ο ΑΟΚ σε έξι συναντήσεις με τον "Δικέφαλο του Βορρά" έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Ετσι, άπαντες θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω και μαζί με τον κόσμο της η ομάδα να πετύχει μια σημαντική νίκη. Αγωνιστικά, πρόβλημα της ύστατης ώρας οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό για τον Ζαν Κλοντ Νταρσβίλ.

Μετά την νέα σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη επί της Βιγιαρεάλ, ο "Δικέφαλος του Βορρά" φιλοξενείται στην Καβάλα, με τους παίκτες της ομάδας ήδη να σκέφτονται πως θα αποδράσουν μετά το Παγκρήτιο και από την Καβάλα. "Οπλα" στα χέρια του Μάκη Χάβου που έχει κερδίσει παίκτες, διοίκηση και οπαδούς με την συμπεριφορά του μέσα και έξω από τα αποδυτήρια είναι η παρουσία των οπαδών στο "Ανθή Καραγιάννη" αλλά και η εξαιρετική ψυχολογία της ομάδας που καλείται να δείξει χαρακτήρα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αγωνιστικά δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Βλάνταν Ιβιτς που τραυματίστηκε κόντρα στην ισπανική ομάδα και για τον λόγο αυτό θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Μαροκινό, Ελ Ζαρ.

Αρης–Λάρισα 17:15, Novasports 2

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Α. (Δωδεκανήσου)

Να αλλάξει ψυχολογία μετά την πίκρα από την άδικη ήττα στο «Μπάϊαρίνα» θέλουν όλοι στο στρατόπεδο του Αρη, προκειμένου η ομάδα να "ορθοποδήσει" και να επιστρέψει και πάλι στις επιτυχίες στην Σούπερ Λίγκα, μετά την προηγούμενη νίκη επί του Ατρομήτου. Οι "κιτρινόμαυροι" στο δεύτερο συνεχές ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" καλούνται να ευστοχήσουν... περισσότερο απ' ότι στην Γερμανία έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη μια ενδεχόμενη επικράτηση κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ γνωρίζοντας πως η ομάδα του θα επιδείξει σημάδια κόπωσης από την προσπάθεια στο Λεβερκούζεν θα αναζητήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το δύσκολο όπως τόνισε στους παίκτες του, παιχνίδι με την μαχητική Λάρισα.

Με στόχο να εκμεταλλευθεί την κούραση του αντιπάλου και να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκης της θα προσπαθήσει η Λάρισα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". "Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μία μεγάλη ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε μία μεγάλη ομάδα, έχουμε μεγάλους παίκτες και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα" υποστήριξε ο Γιάννης Παπακώστας ο οποίος τόνισε παράλληλα πως η ομάδα του σέβεται τον αντίπαλό της ωστόσο άπαντες θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. "Στόχος της ΑΕΛ είναι να πρωταγωνιστεί" υποσχέθηκε σε δηλώσεις του ο Ταυλαρίδης δείχνοντας πως σκέφτονται την φετινή χρονιά οι "βυσσινί" που σύντομα θα αγωνιστούν στο "ΑEL FC Arena" όπως ονομάστηκε το νέο γήπεδο.

ΑΕΚ–Εργοτέλης 19:30, Novasports 1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μήτσιος Χ. (Ηπείρου)

Μετά την ήττα στην Νέα Σμύρνη από τον ουραγό Πανιώνιο, ήρθε και η ισοπαλία με την Αντερλεχτ για την 4η αγωνιστική του Europa League που "ψαλίδισε" τις ελπίδες της "πληγωμένης" αγωνιστικά ΑΕΚ για πρόκριση. Παρόλο αυτά όλοι στην "Ενωση" ξέρουν πως τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους τόσο στην Σούπερ Λίγκα όσο και στην Ευρώπη και αυτό θέλησε να τους τονίσει και ο Μανόλο Χιμένεθ στο γεύμα που τους παρέθεσε την επομένη του ματς με τους Βέλγους. Πλέον τεχνική ηγεσία και παίκτες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με τον Εργοτέλη και παρά τις σημαντικές απουσίες βασικών μονάδων της η ΑΕΚ με τον κόσμο στις εξέδρες θα επιδιώξει την επιστροφή στις νίκες.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Καβάλα (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός) "γκρέμισαν" τον Εργοτέλη που έπεσε στην 12η θέση της βαθμολογίας, αφού μετράει σε σύνολο πέντε αγώνων, τέσσερις ήττες. Η αναγκαιότητα της συγκομιδής βαθμών έγινε γνωστή και από τα χείλη του Νίκου Καραγεωργίου στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Καβαλιώτης τεχνικός που αναγνωρίζει το δύσκολο έργο των Κρητικών τόνισε για το ματς με την "Ενωση": "Τέτοια παιχνίδια είναι μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και θα καταφέρουμε να πάρουμε κάτι θετικό. Μπροστά μας έχουμε μεγάλα παιχνίδια και η συγκομιδή βαθμών είναι απαραίτητη" ήταν τα λόγια του Καραγεωργίου που θα έχει και πάλι τον Λεάλ στα πλάνα του ενώ αντίθετα θα απουσιάσουν οι Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ.

Ατρόμητος–Παναθηναϊκός 19:30, Novasports 2

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Σπάθας Η. (Πειραιά)

Η απόλυτη στήριξη που δείχνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός στο έργο του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Δώνη, κάτι που έδειξαν και οι παίκτες με ανακοίνωσή τους, είναι το καλύτερο "φάρμακο" στις αγωνιστικές "πληγές" της ομάδας που έχει να κερδίσει στην Σούπερ Λίγκα από τις 25 Σεπτεμβρίου. Απαντες στο Περιστέρι γνωρίζουν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο αφού η ομάδα των "δυτικών προαστείων" θα αντιμετωπίσει τον περσινό νταμπλούχο Παναθηναϊκό που προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αγωνιστικά, ο Ελληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες και του Βινιάλ αλλά και του Σαρμιέντο.

Στην πορεία προς την κορυφή και μετά την νίκη ψυχολογίας επί του Ολυμπιακού στο "el clasico" της προηγούμενης εβδομάδας οι "πράσινοι" θα αναζητήσουν μια νίκη στο Περιστέρι προκειμένου να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θα έχει στην διάθεσή του πολύτιμα "όπλα" όπως οι Νίνης και Λέτο ωστόσο γνωρίζει πως στο πλευρό της ομάδας θα είναι οι οπαδοί του "τριφυλλιού" που δίνουν πάντα βροντερό παρών στο Περιστέρι. "Ολα θα κριθούν από εμάς" τόνισε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο παίκτης-οπαδός (όπως δήλωσε) του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ στην βράβευσή του ως MVP της προηγούμενης (8ης) αγωνιστικής.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η)

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πανιώνιος-Ατρόμητος 15:00

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 17:15

Κέρκυρα-Σκόντα Ξάνθη 17:15

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 19:30

Παναθηναϊκός-Λάρισα 19:30

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 17:15

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 19:30

Ηρακλής-Αρης 19:30
Πηγή: http://sport24.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...