Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο πρόεδρος της Μπάγερν απέκρυψε 18,5 εκατ. ευρώ

Ο Ούλι Χένες, ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου, παραδέχθηκε σήμερα Δευτέρα, πως εξαπατούσε επί χρόνια τη γερμανική εφορία και πως οι φόροι που απέφυγε να καταβάλει ανέρχονται σε τουλάχιστον 18,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα έγγραφα της υπεράσπισής του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του που ενδέχεται να τον οδηγήσει στη φυλακή με ποινή κάθειρξης ως 10 ετών.


Ο αριθμός αυτός των 18,5 εκατομμυρίων προκύπτει από τραπεζικά έγγραφα που είχαν δοθεί στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του Χένες μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης. Σύμφωνα με τα παραστατικά αυτά, το ύψος της φοροδιαφυγής που αποδίδεται στον επικεφαλής της Μπάγερν είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπολόγιζε η εισαγγελία.

Η εισαγγελία του Μονάχου ανέφερε στο κατηγορητήριο ότι από το 2003 ως το 2009 ο Χένες απέφυγε να καταβάλει φόρους ύψους 3,5 εκατ. ευρώ παραλείποντας να δηλώσει κέρδη ύψους 33,5 εκατ. ευρώ από ένα λογαριασμό του στην Ελβετία, τον οποίο είχε κρύψει από τη γερμανική εφορία.

«Φοροδιέφευγα. Λυπάμαι βαθιά για την ποινική συμπεριφορά μου», παραδέχθηκε ο 62χρονος Χένες ενώπιον του δικαστηρίου και διαβεβαίωσε ότι θέλει να αποκαλύψει πλήρως «αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο» της ζωής του.

Ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας με τους περισσότερους τίτλους άρχισε τον Ιανουάριο του 2013 μια διαδικασία αυτοκαταγγελίας στην εφορία για να τακτοποιήσει τα φορολογικά του. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει να τακτοποιούνται τέτοιες υποθέσεις με καταβολή προστίμου, ενώ προστατεύει από ποινική δίωξη αυτόν που έκανε την απάτη.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή κρίθηκε άκυρη από την εισαγγελία του Μονάχου. Η εισαγγελία είναι πεισμένη πως ο Χένες προχώρησε στην αυτοκαταγγελία μόνο και μόνο επειδή φοβόταν ότι θα τον κατήγγειλε προσεχώς ο Τύπος, ο οποίος είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται για το λογαριασμό στην Ελβετία «ενός σημαντικού αξιωματούχου του γερμανικού ποδοσφαίρου», χωρίς τότε να αναφέρει το όνομά του.

Η τεράστια έπαυλη του Χένες στις όχθες μιας λίμνης στη Βαυαρία ερευνήθηκε στις 20 Μαρτίου 2012 και χρειάσθηκε να καταβάλει εγγύηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος.


efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...